Fasaddesign som ger bestående värden

Från sobert till avant garde. Från återhållsamt till wow-effekt.
Hos DesignFasader hittar du hela spektrat av fasadlösningar, som ger oanade möjligheter att lyfta byggnadens identitet och unikitet.

Vi skapar möjligheter

Möjligheterna att skapa och designa fasaden är oändliga. Möjligheterna att skapa god funktion och långsiktig attraktion är många. Men det finns många dimensioner att ta hänsyn till i beslutet om rätt fasad och därför finns vi med som rådgivare i processen, när du behöver oss.

Vi guidar dig till rätt designlösning

Fasadutbudet på marknaden är i stort sett obegränsat. Material, färger, strukturer – du kan få exakt det du vill ha för en given byggnad, och vi guidar dig rätt i utbudsdjungeln. Inte bara beträffande rätt design, utan framförallt design i kombination med funktion och fastighetsekonomi. En viktig faktor med våra lösningar är att du också bygger in en framtida flexibilitet i fasaden. Och allt det här får du med en enda kontakt – DesignFasader.

ban1

Här ser du ett urval av fasadlösningar, men möjligheterna är snart sagt obegränsade. Ta kontakt med oss, så börjar vi en dialog om din mest optimala fasadlösning. Du hittar våra kontaktuppgifter under fliken ”Kontakt”.

Material

Här ser du ett urval av fasadmaterial, men möjligheterna är i stort sett obegränsade. Vi jobbar med de ledande tillverkarna av:

  • Keramik
  • Plåt
  • Sträckmetall
  • Glas
  • Kompositer

1. Keramik – klinker

Klinker är samlingsnamnet för tätsintrat gods med låg vattenabsorption (<10%) som tillverkas antingen genom torrpressning eller genom strängpressning. De färdigpressade plattorna bränns vid 1.200 – 1.400oC och får därmed en mycket hög motståndskraft mot kemisk och mekanisk påfrestning. Klinker har en närmast obegränsad variation av kulörer, glans och strukturer.

2. Plåt

För fasadbeklädnad används framförallt aluminium eller stålplåt. Men även rostfri plåt eller ytbehandlad stålplåt används för fasadändamål.

3. Sträckmetall

Sträckmetall för fasadbeklädnad görs framförallt i aluminium eller stålplåt. Men även koppar, rostfri plåt eller ytbehandlad stålplåt används för fasadändamål.
Sträckmetall tillverkas genom att plåten sträcks och stansas. Stansningen innebär att man klipper sammanhängande maskor i plåten, utan skarvar. På så sätt formas själva sträckmetallen.

4. Glas

Glas finns i flera olika varianter beroende på vad man vill uppnå för isoleringsförmåga, tätskikt, säkerhetskategori och ljusfiltrering.
Glaset monteras i stativ av antingen stål eller plåtprofiler. Stativet kan då vara en integrerad del av byggnadens stomme, eller en självständig fasadkonstruktion.

5. Kompositer

Komposit är ett samlingsnamn för fasadbeklädnader av en mängd olika kvalitéer, med det gemensamt att man ”bakar samman” kompositmaterialet av olika delmaterial. Variationen är stor, beroende på vilka egenskaper man vill ge sin fasad.

Ta kontakt med oss, så börjar vi en dialog om din mest optimala fasadlösning. Du hittar våra kontaktuppgifter under fliken ”Kontakt”.

Kontakta oss

Med DesignFasader får du en enda kontakt för hela funktionslösningen på fasaden och en smidig väg till bättre fastighetsekonomi. Kontakta oss gärna så berättar vi mer. Maila oss på info@designfasader.se eller ring 011-10 65 40. Det går också bra att använda formuläret nedan.

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Telefon

Ämne

Ditt meddelande

Jag godkänner webbplatsens integritetspolicy.